Achtergrond

Graan_silo_Silodam_2009_SJABLOONFORMAATOns verhaal

Van zolderkamer naar Silodam, dat is in het kort de weg die Ruigrok tot nu toe heeft afgelegd. In 1991 waagde Marja Ruigrok als 25-jarige de sprong en richtte op haar zolderkamer haar bedrijf in marktonderzoek en communicatie op: Ruigrok MC.

Het belang van internet werd in die beginjaren al snel ingezien. In 1996 werd het bedrijf daarom uitgebreid met NetPanel; de specialist in online onderzoek. In 2007 zijn beide bedrijven samengevoegd tot het huidige Ruigrok NetPanel. In 2022 is de bedrijfsnaam weer ingekort tot Ruigrok – onderzoek & advies. Inmiddels zijn we met ruim 30 gedreven onderzoekers.

Onderzoek is maatwerk

Als belangrijke speler in de onderzoeksbranche onderscheiden we ons met expertise in kwalitatief en online kwantitatief onderzoek. Onderzoek is in onze optiek altijd maatwerk en moet aansluiten bij de vraag van onze opdrachtgevers, maar natuurlijk ook bij de doelgroep en actuele ontwikkelingen. Vanuit die visie denken we actief mee over de vragen van onze opdrachtgevers en zetten we graag onze tanden in complexe cases.

We zijn niet bang om onze disciplines te combineren om concrete inzichten te bieden. Waar nodig natuurlijk met aanvullend advies en ondersteuning, want onze rol stopt niet zodra de laatste letter van het onderzoek op papier staat.

Kwaliteit en certificering

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn dan ook trots op onze ISO-certificeringen (ISO 20252, ISO 27001, ISO 27701 en ISO 14001). We zijn constant bezig met kwaliteitsverbetering.

We zijn in het bijzonder trots op de ISO 14001 voor milieubeleid. We werken aan een beter milieu door als ‘wagenpark’ fietsen te hebben, Greenwheels te gebruiken, minder te printen en onze facturen digitaal te versturen. Kleine dingen, maar alle beetjes helpen!

Kennismaken?

We nodigen je graag uit om op onze prachtlocatie aan het Amsterdamse IJ eens verder te praten. Over jouw vragen en uitdagingen, onze werkwijze of hoe goed de koffie is, net wat je wilt.

Kom je langs? Neem dan nu contact op en we zien elkaar binnenkort!