Artikelen

6.593 views

50-plussers en Babyboomers grijze duiven? Welnee!

Door Martijn van der Veen

Het idee dat 50-plussers en Babyboomers achter de geraniums zouden zitten moet nodig worden afgestoft. Van de Babyboomers koopt 89% weleens iets online, heeft 72% een Facebook-account en gebruikt 67% internet op een smartphone. En dat doen ze dus niet vanachter de geraniums. De 50-plussers genieten volop, bereizen de wereld en blijven zich ontwikkelen.

 

Veel meer 50-plussers dan millennials

Als je de marketingblogs volgt zie je dat de nadruk vaak ligt op jongeren en millennials, terwijl de groep van 50-plussers veel groter is: in 2019 is dat de helft van de volwassen bevolking. Tel daarbij op dat deze groep redelijk actief is en aardig wat te besteden heeft en je begrijpt dat het een gemiste kans is als je daar als marketeer geen aandacht aan besteedt.

Drie tips voor de communicatie naar 50-plussers en babyboomers

• Benader 50-plussers positief. Geef ze handvatten om hun actieve levensstijl zo lang mogelijk vast te houden, bijvoorbeeld door hen te motiveren om gezond te eten, te sporten en te stoppen met roken. • Focus op hun kennis en ervaring en waak ervoor ze te betuttelen. Deze groep heeft geen hulp nodig bij het nemen van beslissingen. Zorg in de communicatie voor duidelijke en feitelijke informatie over je product of dienst, zodat men zelf kan oriënteren en eigen keuzes kan maken. • Stap vooral af van het aanspreken op leeftijd. Focus liever op life events in het leven van 50-plussers. Een voorbeeld is het uit huis gaan van de kinderen (‘empty nesting’). Hét moment om een andere keuken te kopen, een kleinere auto aan te schaffen of meer tijd en geld te besteden aan hobby’s.

Kennissessie op 8 november in samenwerking met Bureauvijftig

Voor ons een reden om in samenwerking met Bureauvijftig een gratis kennissessie te organiseren. Wij weten natuurlijk alles van marktonderzoek. Bureauvijftig vertaalt die onderzoeksresultaten door naar de strategische inzet ervan: hoe kun je als bedrijf nu daadwerkelijk de juiste snaar raken bij de 50-plussers en Babyboomers? Tijdens deze sessie gaan we dieper in op het online gedrag van deze groep, met feiten en inzichten, live advies en een leuke case van startpagina.nl ter illustratie.

Nieuwsgierig geworden?

Je bent van harte welkom om onze kennissessie bij te wonen, met of zonder introducé. Details en het aanmeldformulier vind je op onze website. Tot de 8e?

 

FacebookTwitterLinkedIn