Artikelen

5.547 views

Laat je door ons inspireren tijdens een maand lang MIE

Door Martijn van der Veen

Het Marketing Insights Event (MIE) is hèt jaarlijkse congres voor data-analisten, insights-managers en research-professionals en voor iedereen die werkt en leeft in marketing. Na 18 MIE-edities op locatie, wordt MIE’21 een andere ervaring. Verspreid over de maand mei zijn er 54 gratis online sessies, en wij mogen je inspireren met twee mooie sessies.

De rol van de burger bij de ontwikkeling van overheidsapps

Op 26 mei is het – online – podium voor onze Marit Klooster. Zij deelt het podium met Maike Klip, digitaal strateeg en ontwerper bij de overheid, en in de zomer van 2020 lid van het ontwerpteam van de CoronaMelder-app. Samen vertellen zij hoe je de burger structureel kunt betrekken in de dynamische ontwikkeling van overheidssites en –apps. Marit en Maaike kennen elkaar van de ontwikkeling van CoronaMelder. Een enorm dynamisch project, waarin niets was wat het leek en de tijdsdruk hoog was. En waarin ondanks dat gebruikers structureel zijn betrokken. Maike vertelt vanuit haar perspectief als digitaal strateeg en ontwerper, Marit vanuit haar ervaring als UX-onderzoeker. Samen putten ze voorbeelden uit dit project en vele anderen om jou als deelnemer te helpen eventuele drempels te beslechten zodat ook jij digitale communicatie kunt maken die voor álle Nederlanders toegankelijk is. Als je dit niet wil missen, schrijf je dan snel in!

Laat je door ons inspireren tijdens een maand lang MIE

Hoe onderzoek bijdraagt aan de groei van een sterk merk

Op 1 juni vertellen collega Jeroen Spetter en Cathelijne Hamilton-Bouman van Simon Lévelt, hoe onderzoek bijdraagt aan de groei van een sterk merk zoals Simon Lévelt. Een presentatie die laat zien hoe consumenteninzichten bijdragen aan het bouwen van een sterk merk. Simon Lévelt is een bedrijf met passie voor koffie en thee. Dat begon 200 jaar geleden met één enkele winkel in Amsterdam. Inmiddels zijn het er 42. Van kleinschalig merk naar serieuze speler in de markt voor premium koffie en thee, dat is een reis met de nodige uitdagingen. Die uitdagingen, daar mochten wij ze bij helpen. Zo hielpen wij Simon Lévelt ontdekken hoe je ervoor zorgt dat je het bestaansrecht van je winkels behoudt in een veranderende tijd. Maar ook hoe je je merk toegankelijker maakt, zonder je huidige klantenkring kwijt te raken. Interessant? Zorg dan dat je van de partij bent!

Laat je door ons inspireren tijdens een maand lang MIE

Meer weten?

Meer informatie over het MIE is te vinden op hun website. Je kunt MIE ook volgen op Twitter @MIE_NL en meetweeten via #MIE21. Ben je marketeer of bedrijfsonderzoeker? Dan is het natuurlijk het allerleukst om zelf een aantal digitale sessies te bezoeken.

FacebookTwitterLinkedIn