Artikelen

6.642 views

Zomerevent 2018

Door Martijn van der Veen

Afgelopen week hadden we weer ons jaarlijks Zomerevent. We kijken terug op een zeer geslaagde middag. De dag kon al niet stuk vanwege het mooie weer!

We doken in de wereld van VR, Gamification en lanceerden Share-It!

Het Zomerevent stond dit keer in het teken van ‘Onderzoek als Beleving’. We hebben de aanwezigen meegenomen in de wereld van Virtual Reality (VR). Samen met onze partner IKEA presenteerde Anna de resultaten van een internationaal onderzoek dat we uitgevoerd hebben naar de beleving en impact van het gebruik van VR in IKEA’s keukenplanner. Caroline gaf een presentatie over het inzetten van VR als tool om klanten in het onderzoek ‘echt’ voor een nieuw ingedeeld schap te zetten.

Jeroen vertelde over de inzet van gamification bij marktonderzoek en het ontwikkelen van de tool ‘The Association Game’ (TAG). Twee vliegen in één klap: TAG houdt onderzoek leuk voor deelnemers en zorgt dat klanten inzicht krijgen in welke associaties consumenten bij hun merk of product vinden passen.

Gerard nam ons mee in de verschillende manieren om impact te creëren met inzichten uit onderzoek bij (interne) stakeholders. Denk hierbij aan een workshop of een hackathon. Maar ook aan Share-it; een compacte manier van rapporteren in een mooi jasje, dat zo doorgestuurd kan worden naar alle belanghebbenden.

De middag werd afgesloten door Jochem Meijer, een illusionist met geweldige trucs. Wat een beleving van zo dichtbij! Daarna hadden we onze welbekende borrel met heerlijke drankjes en hapjes van onze vaste cateraar Kook Haven en muziek van Another Brick.

Ben je benieuwd naar de inhoud van de presentaties? Houd ons blog dan goed in de gaten! De komende weken gaan we hier per onderwerp dieper op in. Kan je niet wachten? Dan kun je ook contact opnemen met Anna, Caroline, Jeroen en Gerard.

FacebookTwitterLinkedIn