Case

Pers & PR onderzoek
Ruigrok NetPanel case: Koffie & Thee Nederland

Koffie & Thee Nederland

Wat is kennis, houding en gedrag van de Nederlandse koffie- en theedrinker?

Pers & PR onderzoek: wat weten we eigenlijk over koffie en thee?

Achtergrond onderzoek

Koffie en thee. We drinken het veel en vaak, maar wat weten Nederlanders daar eigenlijk over? Samen met Koffie & Thee Nederland, de branchevereniging voor Nederlandse koffie- en theebedrijven, hebben wij het Nationaal Koffie & Thee Onderzoek uitgevoerd. Hierbij hebben we de kennis, houding en gedrag van de Nederlandse koffie- en theedrinker in kaart gebracht. En wat blijkt? Veel misverstanden!

Onze aanpak

Door middel van online kwantitatief onderzoek hebben wij 1.433 Nederlandse koffie- en/of theedrinkers van 16 jaar en ouder bevraagd. Naast het drinkgedrag hebben we de houding omtrent de gezondheid van koffie en thee in kaart gebracht. Ook hebben we een aantal feiten en fabels voorgelegd. Wist jij bijvoorbeeld dat zwarte koffie in de Schijf van Vijf staat? En dat zwarte thee net zo gezond is als groene thee?

Resultaat en impact

Het Nationaal koffie- en theeonderzoek 2019 laat zien dat er veel en vaak koffie en thee wordt gedronken. Koffie en thee zijn na water de meest gedronken dranken in Nederland. Toch blijft de kennis wat betreft koffie en thee nog achter. Zo denkt 69% dat je lichaam van koffie uitdroogt en weet slechts 26% dat groene thee cafeïne bevat. Benieuwd naar de andere resultaten? Je leest het hier.

Het team van Ruigrok dacht goed met ons mee en heeft veel ervaring. Ze zijn professioneel en we hebben mede dankzij de prettige samenwerking met hen mooie resultaten weten te behalen met het onderzoek”

Lisanne Evers, manager Communicatie & Public Affairs, Koffie & Thee Nederland

FacebookTwitterLinkedIn