close

Shoppanels

Een ShopPanel is een speciale vorm van een groepsdiscussie. Het onderzoek vindt niet plaats op een standaard onderzoekslocatie, maar op de plek waar het gebeurt: op de winkelvloer! En dat geeft veel extra mogelijkheden. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld in groepjes of alleen opdrachten uitvoeren in de winkel.

boekenwinkel

Ideaal voor optimalisering van je winkelformule

Aan de hand van opdrachten in de winkel en het gezamenlijk benoemen van plus- en minpunten, krijg je als opdrachtgever een goed beeld in hoeverre de winkelformule geslaagd is en wat aanknopingspunten zijn voor optimalisatie.

Ook als je feedback wilt hebben op een pilot winkel, waarin bijvoorbeeld de nieuwe winkelinrichting wordt uitgeprobeerd, zijn ShopPanels zeer geschikt. Zo vind je verbeterpunten die je nog kunt doorvoeren voordat de nieuwe inrichting wordt uitgerold naar de andere filialen.

Ook leuk voor deelnemers

Tastbaarder kan het niet worden voor deelnemers om hun gevoel en beleving uit te mogen drukken over verschillende aspecten in de winkel. Hoe uitnodigend is de etalage, kan men vinden wat men zoekt en wat vinden ze van de presentatie van het assortiment? De deelnemers aan ShopPanels zijn meestal erg enthousiast over deze vorm van onderzoek.

Wij denken graag met je mee!

Neem voor meer informatie contact op met Erik onze expert op het gebied van Shoppanels.