close

Marktpotentie onderzoek

Een marktpotentieonderzoek is een cruciale stap om de haalbaarheid van een nieuw product of nieuwe dienst te beoordelen in een specifieke markt. Het helpt bij het identificeren van kansen, concurrentie en doelgroepen. En het speelt een essentiële rol bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

 

Neem contact op
supermarkt
Vragenlijst op laptop

Onze aanpak

Je hebt aanzienlijke tijd, geld en inspanning gestoken in de ontwikkeling van een nieuw product of dienst. En nu is het cruciaal om te begrijpen hoe gebruikers erop reageren, welke doelgroepen het aanspreekt en hoe je het effectief kunt promoten.

Een diepgaand kwantitatief marktpotentie onderzoek is van onschatbare waarde voor een succesvolle product lancering. Het biedt niet alleen inzicht in het potentieel, maar onthult ook mogelijkheden voor verbetering, waardoor je product naadloos aansluit bij de behoeften van je doelgroep.

Onze aanpak is volledig afgestemd op jouw specifieke behoeften. We beoordelen de relevantie van jouw concept door het conceptidee te presenteren en zowel de algemene aantrekkelijkheid als individuele aspecten ervan te evalueren. Verder onderzoeken we ook de bereidheid tot aankoop, prijsstelling, verpakkingsstrategie, unieke verkoopargumenten (USP’s) en factoren die van invloed zijn op het gebruik.

Een marktpotentie onderzoek is ook zeer geschikt voor het in kaart brengen van doelgroepen. Wie voelt zich vooral aangesproken? Wat zijn de belangrijkste motieven en barrières?

Op basis van dit onderzoek leveren we niet alleen concrete conclusies, maar ook praktisch advies. Hiermee kun je de resultaten effectief inzetten voor een succesvolle product lancering.

Methoden en technieken

Marktpotentie onderzoek

Voor het bepalen van de marktpotentie zijn cijfermatige inzichten essentieel, vandaar dat wij in dit geval altijd (online) kwantitatief onderzoek inzetten.

vragenlijst op tablet

Hoe kan onze expert jou helpen?

Wil je meer weten over marktpotentieonderzoek of heb je twijfels of jouw product of dienst hiervoor geschikt is? Onze expert Fernando gaat graag met je in gesprek!