Expertise

UX onderzoek

Een goede website of app vervult specifieke behoeften van je bezoekers en gebruikers. User experience (UX) onderzoek helpt je om die behoeften in kaart te brengen of te toetsen en zo je website te optimaliseren voor je doelgroep.

Tijdens het onderzoek kijken we naar verschillende UX elementen, zoals gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid, navigatie en vormgeving. Bij voorkeur betrekken we je doelgroep al vroeg in het ontwikkelstadium, maar het onderzoeken en optimaliseren van bestaande websites en apps is ook altijd mogelijk.  Daarnaast is UX onderzoek ideaal voor agile projecten, waarbij het snel kunnen testen van concepten van cruciaal belang is.

Onderzoeksmethoden en technieken

Bij UX onderzoek werken we vaak met een effectieve combinatie van observeren en bevragen. Afhankelijk van de vraag en het stadium van ontwikkeling van de website of app, zetten wij onderstaande methoden en technieken in:

User experience onderzoek uitvoeren?

Daar helpen we je graag mee! In de cases hieronder kun je rustig nalezen wat er allemaal bij zo’n UX onderzoek komt kijken. Wil je eens bespreken wat de mogelijkheden voor jouw organisatie of instelling zijn? Neem dan contact op met Anna, zij vertelt je graag meer!

Previous Next