close

Koffie & Thee Nederland

Pers & PR onderzoek

Wat weten Nederlanders eigenlijk over koffie en thee? Het periodieke Pers & PR onderzoek voor Koffie & Thee Nederland geeft inzicht in de kennis, houding en het gedrag rond koffie en thee. Met uitgebreide media aandacht als resultaat.

kopjes koffie

Achtergrond

Koffie en thee. We drinken het veel en vaak, maar wat weten Nederlanders daar eigenlijk over?

Samen met Koffie & Thee Nederland, de branchevereniging voor Nederlandse koffie- en theebedrijven, voeren wij jaarlijks het Nationaal Koffie & Thee Onderzoek uit. Hierbij  brengen we de kennis, houding en gedrag van de Nederlandse koffie- en theedrinker in kaart. En wat blijkt? Veel misverstanden!

Door het onderzoek jaarlijks te herhalen is het mogelijk om interessante trends te ontdekken in de houding en het gedrag van Nederlanders rond het drinken van koffie en thee.

Aanpak

Voor het Nationaal Koffie & Thee Onderzoek voeren we online kwantitatief onderzoek uit. We bevragen een ruime steekproef van Nederlandse koffie- en/of theedrinkers van 16 jaar en ouder over schillende onderwerpen die te maken hebben met koffie en thee. Naast het drinkgedrag brengen we bijvoorbeeld ook de houding omtrent de gezondheid van koffie en thee in kaart. Ook hebben we een aantal feiten en fabels voorgelegd. Wist jij bijvoorbeeld dat zwarte koffie in de Schijf van Vijf staat? En dat zwarte thee net zo gezond is als groene thee?

Het team van Ruigrok denkt goed met ons mee en heeft veel ervaring!

Resultaat en impact

Het Nationaal koffie- en theeonderzoek geeft iedere editie weer uitgebreid inzicht in de band van Nederlanders met koffie en thee. Door het onderzoek periodiek te herhalen worden trends inzichtelijk en is er steeds ruimte om in te gaan op actuele onderwerpen.

Op basis van de onderzoeken schrijft Koffie & Thee Nederland persberichten die uitgebreid in de Nederlandse media worden opgepakt. Ben je benieuwd naar de resultaten van de onderzoeken? Neem dan een kijkje op de site van Koffie & Thee Nederland.

infographic top 5 theesoorten

Infographic

Koffie & Thee Nederland maakt naast een persbericht ook infographics van de onderzoeksresultaten die via social media gedeeld kunnen worden.

Door steeds een resultaat centraal te stellen in een infographic, kunnen er veel berichten gemaakt worden op basis van één onderzoek. Met recht een efficiënte manier om zo veel mogelijk nut uit een pr-onderzoek te halen.

 

“Het team van Ruigrok denkt goed met ons mee en heeft veel ervaring. Ze zijn professioneel en we hebben mede dankzij de prettige samenwerking met hen mooie resultaten weten te behalen met het onderzoek

Manager Communicatie & Public Affairs, Koffie & Thee Nederland

Benieuwd wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op en we bekijken graag samen wat de mogelijkheden zijn.