close

Marije Bakker

Senior Research Consultant
Werkt hard aan...

Verbetering en groei. Daar draag ik bij Ruigrok graag aan bij. Ik krijg energie van projecten die maatschappelijk relevant zijn en echt impact maken. Waarbij we organisaties kunnen helpen om te verbeteren en groeien.

Dit begint bij het luisteren naar de doelgroep en het beter begrijpen van hun behoeftes. Als kwalitatief onderzoeker krijg ik de kans krijg om allerlei verschillende doelgroepen het hemd van het lijf te vragen. Met mijn achtergrond in sociale psychologie sta ik stil bij de bewuste én onbewuste processen die iemand beïnvloeden. Daarnaast ben ik binnen Ruigrok expert op het gebied van Research Communities. Een mooie methode om een doelgroep langer te volgen en veel te leren over hun context, gewoontes en gedachten.

Verder ben ik graag bezig met het verhogen van de kwaliteit van ons eigen werk. Bijvoorbeeld door nieuwe collega’s te begeleiden of verbeteringen te signaleren in onze werkprocessen. Samenwerken – met zowel opdrachtgevers als collega’s – vind ik daarbij heel belangrijk. Zodat we samen groeien.

Portret Marije

Wat maakt kwalitatief onderzoek zo leuk en waardevol? Het onverwachte ontdekken.

Spullen Marije

Wordt ook blij van…

Erop uit gaan met mijn gezin. Ik woon in het mooie Haarlem, tussen stad en strand. Altijd genoeg te beleven! Ook ga ik graag op zoek naar tweedehands schatten (van kleding tot meubels). Ontspannen doe ik met yoga, een spannende serie of het lezen van een goede thriller.

Wil jij graag in de wereld van je doelgroep duiken of een tip voor een spannend boek?

Laat het me weten, dan plannen we een (online) koffiedate!