close

Masterclass Inclusief Onderzoek

Hoe kan onderzoek bijdragen aan producten, diensten en communicatie die voor iedereen toegankelijk zijn? Leer het in onze Masterclass Inclusief Onderzoek!

Met inclusief onderzoek betrek je een zo divers mogelijke groep mensen in onderzoek. Dus ook mensen die lastiger te bereiken zijn of mensen met een beperking.

Denk hierbij aan laaggeletterden, mensen met een visuele beperking of mensen met lage digitale vaardigheden

personen aan het werk bij een workshop
Presentatie tijdens Nima Marketing Day

Communicatie, diensten en producten voor iedereen!

Met inclusief onderzoek helpen wij bedrijven bij de ontwikkeling van toegankelijke communicatie en diensten. Om te zorgen dat het toegankelijk is voor iedereen in Nederland, dus ook voor mensen met een beperking.

We zien dat bepaalde groepen zijn ondervertegenwoordigd in inclusive design en onderzoek. Bij inclusief onderzoek ligt de focus op het betrekken van álle mensen in onderzoek. Met het uiteindelijke doel om een product, dienst of communicatie voor iedereen toegankelijk te laten zijn.

hond in auto

Bouwstenen van Masterclass Inclusief Onderzoek

In de Masterclass Inclusief Onderzoek vertalen we inclusief onderzoek naar de praktijk. En gaan we op een interactieve manier aan de slag met jouw vraagstuk. De bouwstenen van de workshop:

  • Presentatie over hoe inclusief onderzoek bijdraagt aan de ontwikkeling van toegankelijke producten en diensten. Je gaat naar huis met praktische tips om toegankelijk en inclusief onderzoek op te zetten.
  • Kennismaking met verschillende mensen met een beperking. Je ervaart op een heel concrete manier hoe het is als volledig meedoen in de samenleving niet altijd vanzelfsprekend is.
  • In gesprek met elkaar om te leren hoe jouw communicatie, product of dienst wordt ervaren en gebruikt. Misschien wil je wel weten hoe iemand met een visuele beperking de audiotour in jouw museum ervaart? Of waarover een laaggeletterde struikelt bij het lezen van jouw advertentie over nieuwe koffiebonen. De gesprekken geven je inzichten over welke verbeterslagen je kunt maken voor meer toegankelijkheid.

Meer weten over deze masterclass?

Wil je weten of deze masterclass wat voor jou is? Of heb je vragen over inclusief onderzoek? Neem dan contact op met Jesca Dembinski, onze expert op het gebied van inclusief onderzoek.