close

Jesca Dembinski

Senior Research Consultant
Werkt hard aan...

Ik neem niet snel genoegen met een antwoord. Voor mij is de uitdaging van een gesprek om iemand te begrijpen, te leren hoe iemand denkt vanuit zijn eigen referentiekader. Bij Ruigrok versterk ik daarom het kwalitatieve onderzoeksteam. Ik help organisaties bij het verkrijgen van inzichten in hun doelgroep. Wat vindt een consument van een communicatie-uiting van merk X? Hoe gebruikt een professional een website? Welke behoeften leven er onder een specifieke groep mensen?

Toegankelijkheid en inclusie speelt ook een steeds grotere rol in mijn werk. Ik interview al jarenlang mensen. Vaak spreek ik mensen die relatief goed kunnen meekomen in de samenleving. In mijn werk is gelukkig ook steeds meer aandacht voor mensen die wat minder makkelijk en goed meekomen. Dan heb ik het over bijvoorbeeld mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, mensen met een visuele beperking, mensen in een rolstoel, mensen met een cognitieve beperking of iemand met lage digitale vaardigheden. Ook zij moeten gehoord worden. En dat begint bij hen te vertegenwoordigen in onderzoek. Binnen Ruigrok ben ik de expert op het gebied van inclusief onderzoek.

Portret Jesca

Hoe betrek je een zo divers mogelijke groep in onderzoek?

Spullen Jesca

Wordt ook blij van…

Het liefst bezoek ik iedere avond een concert, knuffel ik met honden of speel ik piano. Om fit te blijven ben ik regelmatig te vinden bij diverse sportklasjes: van bootcamp tot spinnen tot boksen.

Inzichten verkrijgen in de belevingswereld van je klant of wil je een tip over mooie pianomuziek?

Inzichten verkrijgen in de belevings- wereld van je klant of wil je een tip over mooie pianomuziek?