Artikelen

12.215 views

Bezoek onze gratis kennissessie over onderzoek in een agile omgeving!

Door Anna Stekelenburg

Hoewel agile werken zijn oorsprong vindt in de IT-wereld van de jaren 80, omarmen inmiddels vrijwel alle bedrijfstakken het. Maar hoe betrek je nu je uiteindelijke doelgroep bij dat agile ontwikkelproces, zonder snelheid te verliezen? Kom 21 november naar onze kennissessie, krijg praktische handvatten om in elke fase van ontwikkeling klantvalidatie toe te passen en voorkom daarmee miskleunen.

Werken in iteraties

Of het nu gaat om productontwikkeling, servicedesign, ux-design, softwareontwikkeling of digital marketing, wendbaar zijn en het werken in iteraties is niet meer weg te denken. Bij dat iteratieve werken is het belangrijk steeds opnieuw te toetsen of je nog op de goede weg zit. Je wilt immers klantwaarde toevoegen en een oplossing bieden die aansluit bij de belevingswereld van je – potentiële – klant. Niet toetsen is geen optie; dan is de kans groot dat je te laat ontdekt dat je niet op het goede spoor zit. In het beste geval is de bodem van je ontwikkelingsbudget in zicht, in het slechtste geval is je product al gelanceerd en ontdek je dan pas dat het niet aanslaat of dat je een oplossing hebt gecreëerd voor een probleem dat niet bestaat.

Uit je eigen bubbel

Maar hoe doe je dat, dat valideren? Daar worstelen veel bedrijven mee en velen besluiten om marktonderzoek dan toch maar achterwege te laten of om zelf een snelle test te doen in de kantine of onder vrienden en familie. Maar daarmee blijf je in je eigen bubbel van gelijkgestemden. Je werkelijke klanten betrekken bij het agile ontwikkelproces is essentieel om het risico op miskleunen te verkleinen.

Gratis kennissessie

Hoe je dat doet? Daarover organiseren wij op 21 november een gratis interactieve kennissessie. In een kleine setting delen we modellen, boeiende praktijkcases van onder andere ING en de Belastingdienst, en concrete tips om je klanten te betrekken in je ontwikkelproces. Na afloop ben je bekend met de randvoorwaarden voor klantvalidatie, zit je vol inspiratie en heb je handvatten om zelf direct aan de slag te gaan.

Nieuwsgierig geworden?

Je bent van harte welkom bij onze kennissessie op donderdag 21 november van 16.45 uur (inloop) tot 18.30 uur in het Springhouse in Amsterdam. We vinden het leuk als je ook een introducé meeneemt. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang! Tot de 21e?

Meld je hier aan voor de Kennissessie

Wil je nu al meer weten? Download dan onze whitepaper of neem contact op met Anna.

FacebookTwitterLinkedIn