close

Kenniscentrum Zoetstoffen

Communicatieonderzoek

Diepgaande feedback en concrete verbeterpunten op communicatie-uitingen

Achtergrond

Kenniscentrum Zoetstoffen wil informatie over zoetstoffen toegankelijk maken om daarmee misverstanden de wereld uit te helpen. Dit doet ze onder andere met infographics, gericht op het informeren van voedingsprofessionals en consumenten. Kenniscentrum Zoetstoffen wilde haar infographics over E-nummers en zoetstoffen eens goed onder de loep nemen en had daarbij de volgende vragen:

  • Hoe beoordelen Nederlanders onze infographic?
  • Wat voor impact heeft onze infographic op de kennis en houding van Nederlanders omtrent zoetstoffen?
  • Biedt de infographic voldoende informatie?
  • Begrijpen Nederlanders de boodschap van de infographic?

Aanpak

De infographic van Kenniscentrum Zoetstoffen hebben wij in een Check&Go onderzoek getoetst onder 500 Nederlanders. Met 10 kernvragen hebben wij de plus- en minpunten van de infographic in kaart gebracht en een extra aantal interessante inzichten over de doelgroep kunnen achterhalen.

Dit onderzoek gaat verder dan alleen het optimaliseren van de vormgeving van de infographic.

Resultaat en impact

Het onderzoek bood interessante inzichten om de infographic te optimaliseren. Kenniscentrum Zoetstoffen is daar dan ook meteen mee aan de slag gegaan. Bovendien gaf het onderzoek hen het inzicht dat hun doelgroep echt op zoek is naar een neutrale bron en boodschap, die zij nog beter moeten aanduiden.

Tot slot bleek de feedback ook bruikbaar voor verschillende andere infographics van Kenniscentrum Zoetstoffen.

“Dit onderzoek gaat verder dan alleen het optimaliseren van de vormgeving van de infographic, inhoudelijk hebben we zeer interessante inzichten gekregen over het verhaal dat we naar buiten brengen. Ook heeft het een aantal specifieke vraagstukken bij ons beantwoord. Dit kunnen we toepassen op nog meer van onze infographics! Het rapport geeft meer dan voldoende houvast om een communicatiemiddel te verbeteren.

We zijn direct aan de slag gegaan met verbeteringen en kiezen nu opnieuw voor een Check&Go onderzoek om te kijken of die verbeteringen doeltreffend zijn.”

Kenniscentrum Zoetstoffen

Benieuwd wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op en we bekijken graag samen wat de mogelijkheden zijn.