close
6 april 2022
Barbara Tan

Studiereis Berlijn vol inspiratie en creativiteit

Afgelopen weekend bezochten we met ons team van Rockies Berlijn voor een studiereis. Na vier dagen plezier en creativiteit keerden we vol inspiratie huiswaarts. In deze blog vertelt Barbara Tan, managing partner en verantwoordelijk voor HR en finance, waarom wij het zo belangrijk vinden goed voor onze mensen te zorgen en wat zo’n studiereis oplevert. Voor het team en voor onze klanten.

Combinatie van fun en inhoud

Van donderdag 31 maart tot en met zondag 3 april 2022 zijn we met ons hele team op studiereis naar Berlijn geweest. Wij vinden het bij Ruigrok NetPanel heel belangrijk om betrokken en tevreden medewerkers te hebben en daar besteden we veel aandacht aan. Dat doen we onder andere door regelmatig een leuk bedrijfsuitje te organiseren. Eens in de vijf jaar doen we dat wat uitgebreider. Vorig jaar bestonden we dertig jaar, maar dat 2021 niet het juiste jaar was voor een groots teamevenement, hoef ik niemand uit te leggen. Des te fijner dat we nu met onze medewerkers op pad konden voor een lang weekend vol verbinding.

Innovatie, creativiteit en avontuur

Behalve veel lol en gezelligheid, hebben we ook veel nieuwe inspiratie opgedaan. Zo waren we op vrijdag te gast bij Launchlabs voor een dag vol innovatie en avontuur. Launchlabs is een bureau dat veel doet op het vlak van design thinking, agile werken, innovatie en creativiteit. Het team van Launchlabs had een leuk, interactief programma voor ons samengesteld. Er waren vier zogenaamde learninglabs, praktische workshops, ontwikkeld rondom de onderwerpen storytelling, prototyping, innovatiematrix en werkvormen om creativiteit te bevorderen zoals round robin. De eerste twee technieken richten zich vooral op hoe je je verhaal beter kunt overbrengen aan je doelgroep. De laatste twee zijn technieken om ideeën te genereren en steeds verder te verbeteren. Wat vooral heel leuk was, was dat kennisoverdracht steeds werd afgewisseld met het praktisch toepassen van de opgedane kennis. Zo hebben we in een dag het hele proces van probleemdefinitie tot oplossing doorlopen. De winst is tweeledig. Niet alleen kunnen we met de oplossing onze eigen bedrijfsvoering verbeteren, ook kunnen we de geleerde technieken inzetten om onze opdrachtgevers verder te helpen.

Het perfecte plaatje

De inhoudelijke opdracht van zaterdag was er één die ons – letterlijk – stimuleerde anders naar de wereld te kijken. We werden met een foto challenge op pad gestuurd. De opdracht? Maak een drieluik waarin op elke foto één van onze kernwaarden terugkomt en waarin Berlijn een hoofdrol speelt. Dat hield in dat we de sfeer van Berlijn moesten vastleggen, zonder dat dat per se herleidbaar moest zijn naar deze hippe stad. Fabian Pfitzinger, een bekende fotograaf uit de Duitse hoofdstad, had voor ons een route vol inspiratie uitgezocht. In korte YouTube-filmpjes gaf hij ons tips hoe we, gewoon met onze smartphone, mooie foto’s konden maken. In groepjes van twee zijn we op pad gegaan. Het was een leuke manier om eens anders naar de stad te kijken en tegelijkertijd over de kernwaardes van ons bedrijf na te denken. Aan het eind van de dag moesten we onze foto’s delen in de groepsapp, inclusief een korte videopitch om onze keuze uit te leggen. Fabian heeft, samen met het organiserend comité, de inzendingen beoordeeld en zondag, tijdens de terugreis, werd bekend gemaakt welk drieluik als winnaar uit de bus kwam. Het was een intensief weekend, waarin alle Rockies veel lol hebben gehad, maar ook veel energie en inspiratie hebben opgedaan.

Drie van onze kernwaarden in beeld: plezier, richtinggevend en avontuurlijk. Foto’s gemaakt door Marieke en Desiré

Meer weten?

Lijkt het je leuk om onderdeel uit te maken van ons team? We hebben altijd ruimte voor nieuwe toppers! Neem gerust contact met me op.

Portret Barbara

Barbara Tan

De reden waarom ik elke dag met plezier naar mijn werk ga? Zonder twijfel mijn collega’s! Ook wel bekend als de Rockies. In mijn jaren bij Ruigrok zijn er Rockies gekomen en gegaan, maar hoe de samenstelling van het team ook is, de unieke Ruigrok cultuur weten we te behouden.

Als premium bureau zetten we ons dagelijks voor de volle 100% in voor onze klanten. Dat kan alleen met een professioneel en enthousiast team dat zich gewaardeerd voelt in een inspirerende werkomgeving. Het is onze missie om te zorgen voor een werkomgeving waar je de beste kan worden in je vakgebied, waar het werk er echt toe doet én waar we veel plezier met elkaar beleven! Dat is waar ik elke dag een bijdrage aan wil leveren en waar ik elke dag weer veel voldoening uit haal.

Laatste updates

Nieuws