Artikelen

7.964 views

Lunch & Learn: Ervaar de impact van inclusief onderzoek

Door Jesca Dembinski

Is jouw product, dienst of communicatie echt voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk? Ook voor die twee miljoen Nederlanders die leven met een beperking?  Wil je weten hoe je er met onderzoek voor zorgt dat jouw product, communicatie of dienst voor iedereen toegankelijk en te gebruiken is? Kom dan op donderdag 19 mei naar onze Lunch & Learn in Amsterdam!

Op naar een inclusieve samenleving

Wij streven ernaar bedrijven te helpen bij de ontwikkeling van toegankelijke communicatie en diensten. Ons pallet aan doelgroepen wordt steeds diverser en met onderzoek dragen we bij aan een inclusieve samenleving. Tenslotte, iedereen hoort erbij in onze maatschappij. Toch gebeurt het nog vaak genoeg dat mensen door hun beperking – veelal onbewust – worden uitgesloten. Een website die digitaal slecht toegankelijk is, zodat iemand met een visuele beperking niet zelfstandig een telefoonhoesje kan bestellen. Of een drogisterij waar een rolstoelgebruiker niet door alle gangpaden kan komen. Vergeet vooral de brieven van de overheid niet. Voor mensen met een lage leesvaardigheid kunnen die behoorlijk taai zijn. Wil je ook weten wat je kunt doen om bij te dragen aan een inclusieve samenleving, maar weet je nog niet hoe? Kom dan op donderdag 19 mei naar onze Lunch & Learn in Amsterdam!

Wat houdt onze Lunch & Learn in?

Onder het genot van een drankje en broodje gaan we gezamenlijk inclusief onderzoek naar de praktijk vertalen. We willen je dus vooral uitnodigen actief mee te doen.

  • We presenteren hoe inclusief onderzoek bijdraagt aan de ontwikkeling van toegankelijke producten en diensten èn we geven je praktische tips over hoe je mensen met een beperking kan betrekken in onderzoek.
  • We maken kennis met een paar inclusiegroepen en zij nemen jou mee in hun wereld.
  • We gaan gezamenlijk in gesprek met mensen met een beperking om te leren hoe jouw communicatie, product of dienst wordt ervaren en gebruikt. Je krijgt de kans om direct feedback te ontvangen over jouw (digitale) product of dienst.

Meedoen?

Om zo veel mogelijk te bereiken, organiseren we deze sessie voor een klein clubje. We vragen jou om vooraf een vraagstuk in te brengen, dat we tijdens de sessie voorleggen aan ervaringsdeskundigen. Misschien wil je wel weten hoe iemand met een visuele beperking de audiotour in jouw museum ervaart? Of waarover een laaggeletterde struikelt bij het lezen van jouw advertentie over nieuwe koffiebonen. Je gaat naar huis met handvatten om toegankelijk en inclusief onderzoek in te zetten. Ook heb je meer kennis van het leven van mensen met een beperking en hoe zij de communicatie over jouw product of dienstverlening ervaren.

De Lunch & Learn over Inclusief onderzoek op donderdag 19 mei is VOL! Je kunt je daarom helaas niet meer aanmelden. Wil je meer weten over dit onderwerp of een uitnodiging krijgen voor de volgende editie van deze Lunch & Learn? Stuur dan even een berichtje aan Jesca!

FacebookTwitterLinkedIn