Expertise

Communicatieonderzoek

Met welke tone of voice spreek ik mijn doelgroep het beste aan? Voor welke argumenten zijn mijn potentiële klanten gevoelig en welke indruk laat mijn communicatie eigenlijk achter? Zomaar een paar vragen die binnen nagenoeg elke organisatie spelen. Vragen waar Ruigrok je met communicatieonderzoek de antwoorden op helpt vinden.

Deze vorm van onderzoek biedt je namelijk inzicht in het effect van communicatie zoals een brief, huisstijl, verpakking, reclame, website, app, winkelsigningOm het resultaat van je huidige boodschap te meten, maar ook om handvatten te bieden voor toekomstige uitingen.

Onderzoeksmethoden en technieken

Communicatieonderzoek is inzetbaar voor elke denkbare vorm van communicatie. Denk aan het testen van de begrijpelijkheid van informatie, maar ook aan conceptontwikkeling en het analyseren van design. We maken daarbij gebruik van verschillende methoden en tools:

Communicatieonderzoek laten uitvoeren?

Onderstaande cases geven een eerste beeld van hoe communicatieonderzoek in de praktijk werkt en welke waardevolle inzichten dat oplevert. Wil je eens bespreken wat er voor jouw organisatie of instelling allemaal mogelijk is? Neem dan contact op met Fernando, hij vertelt je graag meer!

Previous Next